Scottish Fold Kedilerin Özellikleri ve Bakımı

Yakın zamanda bir kedi sahiplenmeyi düşünüyor; sahipleneceğiniz kedinin hem sevimli, hem zeki hem de sıcakkanlı olmasını diliyorsanız; Scottish Fold’un tam da size göre olduğunu söyleyebiliriz.

 0
Scottish Fold Kedilerin Özellikleri ve Bakımı

Scottish Fold; öne ve içeri doğru kıvrılmış kulakları ile ünlü, akıllı, evine ve sahibine bağlı, tam bir oyun delisi olan; sevimli mi sevimli bir kedi türü olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça sıcakkanlı, çocuklarla dostluk kurabilme yeteneğine sahip olan bu sevimli kediler; genellikle gri tonlarındaki kısa tüyleri, kocaman gözleri, üstün zekası ile diğer kedi türlerinden ayrılıyor.

Yakın zamanda bir kedi sahiplenmeyi düşünüyor; sahipleneceğiniz kedinin hem sevimli, hem zeki hem de sıcakkanlı olmasını diliyorsanız; Scottish Fold’un tam da size göre olduğunu söyleyebiliriz.

Scottish Fold kedileri

Scottish Fold kedileri duman grisi tüyleri, iri gözleri ve kırık kulakları ile tanınır.

Bu kedi ırkı osteokondrodisplazi isimli bir genetik hastalığa sahiptir. Bu genetik eklem hastalığı kemik ve kıkırdaklarda aşınmaya sebep olur. Bunun sonucunda Scottish Fold’lar hayatı boyunca acı çekerler. Hatta bu sebeple “Acı çekmeye mahkum kedi” olarak da bilinir. Sonuç olarak bu ırkının üretimi etik olmayıp üretilmemesi için fiyatı ne olursa olsun kesinlikle satın alınmamalıdır.

Scottish Fold Kedi Irkının Özellikleri Nelerdir?

Evine, sahibine bağlı, sadık bir DOST!

Oyun oynamaktan hoşlanan, tam bir OYUN DELİSİ!

Sessiz ve sakin huylu, UYSAL bir MİNNOŞ!

Özgürlüğüne oldukça düşkün olan bir ŞİRİNE!

Şefkatli ve merhametli bir ARKADAŞ!

Genellikle gri tonlarında ve duman renginde olan bu kedi cinsi; ilk kez 1961 yılında İskoçyalı bir çiftçi tarafından fark edilmiş; 1970 yılına kadar yeni bir kedi türü olarak kabul edilmemiştir.

Diğer ırklardan tamamen farklı kulak yapısı ile dikkat çeken bu kedi ırkının kulak özellikleri; 1970 yılına kadar genetik bir bozukluk olarak tanımlanmış ancak 1970 yılında bu kedi türü; farklı bir cins olarak benimsenmeye başlamıştır.

1970 yılında Amerika’ya 3 yavru Scottish Fold götürülmüş; bu kedi ırkının devamlılığının sağlanması için yavru kediler; kedi yetiştiricilerine teslim edilmiştir.

1973 yılında CFA(Kedi Meraklıları Birliği) tarafından tanınan Scottish Fold; günümüzde Amerika’da en çok sevilen ve en popüler olan ilk 10 kedi ırkı arasında yer alır.

Scottish Fold Kedi Irkı Kaç Yıl Yaşar?

Bu kedilerin ortalama ömrü 15 yıldır.

Scottish Fold Karakteristik Özellikleri:

Yeni ortamlara alışmakta zorluk çekmeyen bu şirin dostumuz; aynı zamanda iyi bir fare avcısıdır. En belirgin özelliği ise içeriye doğru kıvrılan minik kulaklarıdır.

Kulaklarını yukarı-aşağı doğru kolaylıkla hareket ettirebilen Scottish kedilerin; çeneleri ve dişleri de oldukça sağlamdır.

Yuvarlak kafaları ve kısa burunları ile oldukça şirin görünen Scottish Fold; geniş göğüslere ve gelişmiş omuzlara sahiptir.

Kadifemsi his veren, yoğun kısa tüyleri bulunan bu türün bebeklerinin kulakları 3. haftadan sonra öne doğru kıvrılmaya başlar.

Scottish Kedilerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Oyun oynamayı çok seven bu türün odasını mümkün olduğunca oyuncaklarla doldurun ve sık sık onunla oyun oynayın.

Tüylerini haftada 2-3 kez olacak şekilde taramayı unutmayın.

Tüyleri kolaylıkla kırılmaya müsait olduğu için veteriner hekimden aldığınız özel bir tarak ile tüylerini tarayın.

Kedinizin ayak aralarına kedi kumu yapışma olasılığı oldukça yüksek olduğu için kaliteli kum kullanın!

Kedinizi kaliteli kuru mamalar ile besleyin. Arada sırada ona ödül mahiyetinde ıslak mama da verebilirsiniz.

Kedinizin duyma ile ilgili problemler ve sorunlar yaşamaması adına her gün düzenli olarak kulak temizliğini ihmal etmeyin!

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

kedi Tüm çabamız, can dostlarımızın hayatına küçük de olsa bir dokunuş yapabilmek. Bu çabamız hiçbir şekilde, maddi kaygılar gütmeden sizlere sunulmaktadır. Kedilere özel, bu site olan Kedi Yavrusu 'da kısa bir yolculuğa başlayın!