Yavru Kedilerin Gözleri Ne Zaman Açılır?

63 günün sonunda gebelik son bulur ve yavru kedi dünyaya gelir. Ancak doğum sonrasında yavru kedilerin gözleri kapalıdır

 0
Yavru Kedilerin Gözleri Ne Zaman Açılır?

Anne kedilerin gebelik dönemi ortalama olarak 63 günlük bir süreye tekabül eder. 63 günün sonunda gebelik son bulur ve yavru kedi dünyaya gelir.

Ancak doğum sonrasında yavru kedilerin gözleri kapalıdır ve doğdukları an dünyayı görme gibi bir olanakları yoktur. Yavru kedimin gözleri açılmıyor endişesine kapılmamalı bu süreci sabır ile tamamlamalısınız.

Yavru kedilerin gözleri kapalı olduğu gibi duyma yetenekleri de yoktur. Yani kısacası yavru kediler doğum sonrasında dünyaya kör ve sağır olarak gelirler.

Yavru kedinin gözleri açılmıyor endişesi taşımak yanlıştır. Kediler ilk günlerinde temas sayesinde dünya ile iletişimi sağlarlar. Bu sayede dokunarak annelerini bulur aynı zamanda koku yolu ile iletişimi gerçekleştirirler. Bu süreç içinde anne kedi yavrusunun yanından ayrılmaz. Yavru kedi temas ve koku ile annelerinin memesini bulur ve açlığını bu şekilde giderir.

Yavru Kedilerin Gözleri Kaç Gün İçinde Açılır?

Yavru kedimin gözleri açılmıyor diye bir endişe taşımamalısınız. Ortalama olarak yavru kedilerin gözleri 7 gün ile 14 gün arasında kendiliğinden açılır. Ancak bu dönemin öncesinde de sonrasında da gözleri açılabilir. Tam net bir günü yoktur. Ancak yavru kedinin gözleri 20. Günün sonunda yavru kedinin gözleri açılmıyor ise endişelenmeye mahal var demektir.

Bu noktada yavru kedinin gözleri iltihaplı olabilir. Eğer böyle bir durum mevcut ise, kedinin gözlerinde akıntı ve aşırı çapaklanma var is bir veteriner hekime giderek bu konu hakkında tedavi sürecini başlatabilirsiniz.

Yavru kedi göz çapaklanması kedinizin gözlerinin açılma sürecini yavaşlatabilir. Bu durumda ona rahatsızlık ve huzursuzluk verir. Bu nedenle çapaklanmayı ortadan kaldırmak adına uygun bir tedavi uygulamalısınız.

Yavru Kedinin Gözleri Açılınca Hemen Görebilir Mi?

Yavru kedinizin gözleri açıldıktan sonra bir endişeye kapılabilirsiniz. Yavru kedim görmüyor endişesini birçok kedi sahibi taşımaktadır. Ancak unutmayın ki gözleri açıldıktan sonra kediler hemen görmezler. Gözleri açıkken de bir süre görmeden bir süreç geçirirler.

Yavru kedi gelişim evreleri hakkında bilgi sahibi olmanız her zaman için endişeden uzak kalmanızı ve bilinçli hareket etmenizi sağlayacaktır. Ortalama olarak kediniz 3. Haftasını doldurduğunda görme duyusu aktif hale gelecek ve etrafı görecektir.

Yavru kedinin tek gözü açılmıyor ise bir süre bekleyip ardından veterinere gitmekte fayda vardır. ancak gözleri açılan kedi hala duyuları ile hareket ettiğinden dolayı görmüyor endişesine kapılmamalısınız.

Yavru kedinin gözleri ne zaman görür diye soracak olursanız kısacası 3 haftalık bir süreyi söylemek mümkündür.

Kedinizin gözleri görmeye başladıktan sonra bir bulanıklık söz konusu olur. Bu süreçte minik dostunuzun göz rengi belli değildir. Ortalama 1,5 ayın sorunda küçük dostunuzun göz rengi belli olur.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

kedi Tüm çabamız, can dostlarımızın hayatına küçük de olsa bir dokunuş yapabilmek. Bu çabamız hiçbir şekilde, maddi kaygılar gütmeden sizlere sunulmaktadır. Kedilere özel, bu site olan Kedi Yavrusu 'da kısa bir yolculuğa başlayın!