Kedilerde Aşı Sonrası

Aşıdan sonra kedi için de tıpkı insanda olduğu bir takım yan etkiler oluşmaktadır. Bu bakımdan kedi besleyen herkes için Kedilerde kuduz aşısı yan etkileri ya da Kedilerde karma aşı yan etkileri gibi konular merak konusu olmaktadır.

 0
Kedilerde Aşı Sonrası

Hastalıklardan korunmak için kedilerde aşı olduğundan kedilerde aşı sonrası bazı durumlar ortaya çıkmaktadır. Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de bazı hastalıklardan korunmak için aşı yapılmaktadır.

Aşıdan sonra kedi  için de tıpkı insanda olduğu bir takım yan etkiler oluşmaktadır. Bu bakımdan kedi besleyen herkes için Kedilerde kuduz aşısı yan etkileri   ya da Kedilerde karma aşı yan etkileri gibi konular merak konusu olmaktadır. kedilerin hem bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirmek için hem de kedilerin gelişmesini ve güçlenmesini sağlamak için kedilerde aşı yapılmaktadır.

Ancak kedilerde aşı yaptırmak kadar önemli bir konuda kedilerde yapılacak aşı sonrasında oluşacak durumların ortaya çıkması karşısında hazırlıklı olmaktır.

Kedi Aşı Fiyatları Değişimi

Her aşıda olduğu gibi kedi aşı fiyatları da türüne göre ya da yılına göre değişiklik göstermektedir. Kedi aşı fiyatları 2017 ile Kedi aşıları fiyatları 2018 arasında fark bulunmaktadır. bu fiyatlar elbette yıldan yıla daha yüksek seviyelere çıkarak ilerlemektedir. Fakat kedide oluşabilecek herhangi bir hastalık için önceden almak ödenecek miktarlardan daha önemlidir.

Özelikle birkaç hastalık için birden çözüm üreten, bağışıklık ya da koruma kazandıran karma aşı fiyatları da Kedi karma aşı fiyatları 2018 için değişmektedir. bu anlamda birçok hastalıktan koruma sağlamak kediniz için ödenecek miktardan daha önemli bir hale gelmektedir.

Kedi Aşısı Yan Etkileri

Kedi aşılarında yan etkiler aşı türüne göre değişiklik göstermektedir. Kedi parazit aşısı yan etkileri başlı başına sıkıntı oluşturacak bir durumu ortaya koymaktadır. Bunun yanı sıra kediler için yapılan lösemi aşısı sonrasında da bir takım sıkıntılar oluşmaktadır.

Kedilerde lösemi aşısı sonrası  pek çok açıdan ateşli ya da sıkıntılı bir hal alacaktır. Fakat bu durumlar için telaşlanmaya gerek yoktur. Genel olarak zaten aşı sonrasında veteriner bilgilendirmesi de yapılmaktadır. Bu bakımdan aşı sonrasında veterinerin belirttiği durumlar dışında herhangi bir durum olmadığında rahat olmak gerekmektedir.

Fakat olağan dışı durumlarda ya da abartılı hallerde mutlaka bir uzmana danışma yapılmalıdır.

Aşı Sonrasında Kedilerde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Veteriner fiyatları kedi  aşısı için araştırma yapıldıktan sonra aşı için veterinere başvuru yapılmalıdır. Fakat yapılan aşı sonrasında gerek kendiniz bireysel olarak Kedi aşısı satın al yolu ile aşı almış olun gerek klinik tarafından aşı sağlanmış olursa olsun dikkat etmeniz gereken konular bulunmaktadır.

Kediniz aşı sonrasında hemen bağışıklık kazanmayacaktır. Bu bakımdan kedinize aşı sonrasında rahat yaklaşmamanız gerekmektedir. Bu bağışıklık süresi kediden kediye değişse de genel olarak 7 ile 10 gün arasında sağlanmaktadır.

Yani kedi aşıdan ancak 10 gün sonrasında tam anlamıyla bağışıklık ya da koruma kazanmaktadır. Bu konuda başvurulacak ya da takip edilecek en doğru yol ise veteriner hekimin sizin için sağladığı yoldur.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

kedi Tüm çabamız, can dostlarımızın hayatına küçük de olsa bir dokunuş yapabilmek. Bu çabamız hiçbir şekilde, maddi kaygılar gütmeden sizlere sunulmaktadır. Kedilere özel, bu site olan Kedi Yavrusu 'da kısa bir yolculuğa başlayın!